FőoldalMűsorok  |  Stáb Fórum  |  Programok  |  Elérhetőségek  |  Letöltések  |  Archívum

Közösség: -

Partnereink:

Partnereink:

RÁDIÓ

feltöltés alatt...

Hírlap hírek:

Hírlap hírek:

Partnereink:

feltöltés alatt

Menü / Rádióról

2012.05.11. 20:41 | Rádió K | komment

Címkék: radio

2011. február 16-án hajnalban úgy döntöttem, hogy az addig jól működő de "céltalanul" szóló Internetes Rádió helyett megalapítom a Rádió Kispest nevű formációt. Szerencsére ebbe az addig is velem dolgozó (és bár nem kispesti) kollégáim is benne voltak, megtetszett nekik az ötlet, Kispest, és az, hogy egy szűkebb, de célzottabb közönséghez szólunk attól a naptól.

... és, hogy miért Kispest? Engem minden oda kötött akkor. Barátok, barátnők, zenekar, minden ami akkoriban a napjaimat is kitöltötte. Úgy gondoltam (egy vidéki rádió mintájára) ez lehetne az a cél, amiért érdemes rádiót csinálni. Legyen ez a Rádió Kispest.

2011 tavasz
ára sikerült elkészíteni az első interjúinkat a kerület vezetőivel, és élőben is bemutatkoztunk a Kispestieknek. Áprilisban kitelepültünk a Kós Károly Térre, az "Első Tavaszi Találkozó" című rendezvényünkkel. Sikernek könyveltük el azt is, hogy több száz kitöltött kérdőívet vihettünk haza onnan, amik alapján később alakíthattuk a rádió stílusát, így elmondható az is, hogy a rádió valóban azoknak szólt, akiket megcéloztunk.

Nyáron is volt kitelepülésünk, valamint csatlakoztunk több kispesti programhoz így például a Wekerle Napokhoz, vagy a Székely Kapu Napokhoz is. 

Ősz volt már, amikor megkerestek minket a kőbányai "Kőbánya.info" szerkesztőségétől, hogy szeretnének velünk is együttműködni, valamint átmehetnénk Kőbányára is. Nehezen, de rávettük magunkat, hiszen jól hangzott a több reklám, nagyobb publikum, és elérhetőség is. Nekik köszönhetően Kőbányán stúdiót is sikerült kialakítani, igaz csak felvételekre, az élő adás továbbra is privát helyről szólt. 



2012-ig többször is elgondolkodtunk a nagyságon, és, hogy a Kispestiségünk nem fog-e elvészni, ha Rádió K címen is folytatjuk tovább a munkát. Végül arra jutottunk, hogy bár továbbra is Kispest lesz a szívünk csücske, de Kispest hírét is jobb több helyre eljuttatni, így nyitunk idén (2012) tavasztól Kőbánya felé még inkább, de célba kerül Pesterzsébet és Soroksár is, így megalapítjuk egyesületünket, mely a rádiót is üzemeltetni fogja. Így jön létre a Közösségi rádiózás (Rádió K) segítségéért induló alapítványunk a "Hurrádió Kulturális Egyesület"

Munkatársaink megválogatásánál fontos szempont a barátságosság és a vidámság, de nagyon fontos az is, hogy munkatársaink káros szenvedélyektől mentes életet éljenek. Ez az egyik legfontosabb üzenetünk is, így a rádió az egészséges életmód elkötelezett híve!

Kellemes időtöltést és zenehallgatást a Rádió Kispesttel!

Nosz Jani
Alapító

A bejegyzés trackback címe:

https://radiokispest.blog.hu/api/trackback/id/tr324503060
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása