FőoldalMűsorok  |  Stáb Fórum  |  Programok  |  Elérhetőségek  |  Letöltések  |  Archívum

Közösség: -

Partnereink:

Partnereink:

RÁDIÓ

feltöltés alatt...

Hírlap hírek:

Hírlap hírek:

Partnereink:

feltöltés alatt

Átadták Budapest első közösségi kertjét

2012.05.12. 22:35 | Rádió K | Szólj hozzá!

Címkék: hírek

Elkezdődhet a kertészkedés a főváros első közösségi kertjében. Tegnap ünnepélyesen is megnyitották a Vass iskola melletti 26 parcellás zöld területet Kispesten.

A megnyitón Gajda Péter polgármester beszédében az önkormányzat zöld-programjait hangsúlyozta, míg Rosta Gábor a Városi Kertek Közhasznú Egyesület elnöke azt emelte ki, hogy a beruházást mintakertnek szánták. A civil szervezet vezetője hozzátette, bízik benne, hogy számos követőre talál majd a fővárosban az új kezdeményezés.

Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője azt mondta, korábban a szocialista rendszerben a városokba próbálták egybetömöríteni az embereket, elhagyva ezzel a vidéket. Most – folytatta –, több mint 20 évvel a rendszer bukása után azt láthatjuk, hogy egyre több faluhoz köthető dolog jelenik meg a városokban." Kispest országgyűlési képviselője megköszönte mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult ahhoz, hogy a mintakert elsőként itt a kerületben valósulhatott meg. Külön köszönetet mondott Gerháth Csabának, aki önkormányzati képviselőként elindítója, mozgatórugója volt a közösségi kert kispesti létrehozásának.

Kispest önkormányzata a Budapesti Közösségi Kertek Programhoz csatlakozva egy olyan városi mintakertet hozott létre, melyet a civil lakosság közösségben művelhet. Az önkormányzat által biztosított Irányi Dániel utca, Bem József utca sarkán található majdnem 1000 négyzetméteres területen környékbeli lakosok juthattak egy-egy 4-5 m²-es kis parcellához, hogy abban zöldséget, gyümölcsöt termesszenek. A kezdeményezés sikerét mutatja az is, hogy a 26 parcellára pillanatok alatt akadt jelentkező.

Megtudtuk, az önkormányzat térítésmentesen adta használatra a területet a programot koordináló Városi Kertek Alapítványnak, valamint elvégezte az alapvető funkcionális feladatokat is – kerítést építettek, termőföldet hozattak, bevezették a vizet.
(forrás: Kispest.info)

A bejegyzés trackback címe:

https://radiokispest.blog.hu/api/trackback/id/tr54504886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása